Fire and Ice

Als je van tegengestelden houdt

fire-and-ice

Het spel Fire and Ice bestaat uit twee gedeeltes met een tussendoor spel. Het basisspel dient om credits te verzamelen die je tijdens het bovenspel kan gaan inzetten. Je speelt het op de onderste drie rollen en je hebt 1 winlijn tot je beschikking. Deze is duidelijk zichtbaar door een dunne lijn die over de middelste symbolen loopt. Met 1 credit per draai zet je in. Een credit heeft een waarde van 10 eurocent. De prijzen die te winnen zijn in dit spel zie je in het winschema wat naast de onderste rollen staat.

 

Waag een gokje extra

Adrenaline tijdens een spel is leuk maar extra adrenaline geeft een kick. Daarvoor zit de gamble functie ingebouwd. Met een spelletje Head or Tail kan je credits die je inzet verdubbelen maar je kan ze ook verliezen wanneer je verkeerd gokt. Win jij credits, dan kan je ze gelijk cashen met de Collect knop. Je voegt ze in dat geval gelijk toe aan de creditmeter die bij jouw basisspel hoort.

Spaar Fire and Ice

Fire and Ice heeft een schema naast het winscherm. Je spaart daar Fire of Ice logo’s. Komt er een dergelijk logo in beeld dan wordt het gelijk toegevoegd aan dit schema. Heb je drie dezelfde symbolen op een rij dan kan je de prijs innen. Heb je meer drie op een rij combi’s, dan pakt je prijs hoger uit. In jij een wincombinatie in het spel, dan doven alle symbolen weer.

Jouw punten opsparen

Credits die je wint tijdens het spel fever kan je klaarzetten voor het vervolgspel via de creditmeter. Je gebruikt hiervoor de Take Win functie. Je kan ook kiezen om ze te verplaatsen naar één van de maar liefst 40 spaarmeters die dit spel telt. Verdubbelen van jouw credits kan ook met een leuk tussendoor spelletje; de Gamble functie. Je speelt kruis of munt met de computer. Win jij, dan verdubbel jij je inzet. Verlies je, dan is je inzet weg.

Het bovenspel van Fire and Ice

Het bovenspel speel je op de bovenste drie rollen en je kan een inzet doen van 5, 10 of wel 20 credits. Boven de rollen zie je het winschema wat bij dit spel hoort. Je speelt op 5 winlijnen wanneer je 5 credits inzet. Dat doe je ook bij een inzet van 10 of 20 credits, maar je start bij deze inzet een bonusrond bij het sparen van 3 fire symbolen. Win je 50 of 100 credits, dan worden die overgezet naar de Firemeter. De symbolen in de Firemeter vallen weer weg wanneer je een prijs int. Bij een volgende keer zullen de waardes die je kan winnen hoger zijn.

Duivels interessant

Zie je een duivel in beeld verschijnen, dan levert dat je 10 of 20 credits op.  Je ziet dan ook dat er een duivel symbooltje rechts in het schema dooft. Zijn ze allemaal gedoofd dan is het gedeelte over; de credits die je op de Fire meter had staan komen in je clubmeter terecht. Win je een prijs na het doven van een duivel logo, dan worden alle duiveltjes opnieuw geactiveerd. Alleen door op Stop Ice/Fire te klikken kan je het bonusspel stoppen. Je krijgt dan nog één free spin. Win je niet, dan stopt het bonusspel. Jouw credits verhuizen vervolgens naar de clubmeter. Win je wel, dan gaat het bonusspel door.

Bediening:

Start / to clubmeter – je activeert een spin in het basisspel of in het bovenspel / Je plaatst credits over naar de clubmeter van het bovenspel.
Tail – Bij het Gamble spel zet je in op tail.
Choose bet / head – je selecteert hoeveel je in gaat zetten bij het bovenspel / je kiest bij Gamble voor head.
Take Matrix – Je int jouw gewonnen credits uit de matrix.
Hold – Je zet een rol vast met een gunstige combinatie.
Collect / Reset – Credits die je wint plaats je naar de creditmeter van het basisspel / Je reset de Hold functie van het spel.
Autoplay – Je hoeft niet steeds handmatig in te zetten; dat doet de computer voor je.